zondag 1 februari 2015

Bezoek stageschool

Namasté,

onze stage is sneller begonnen dan we dachten. Govinda leidde ons eerst rond in de Butterfly Foundation. Dit is een organisatie die Govinda en zijn familie heeft opgestart voor de opvang van kleine kindjes tot 3 jaar zodat hun moeders meer kunnen werken overdag. De kinderen krijgen korte lessen over het alfabet en leren tellen. Er is ook steeds een verpleegster in de buurt. De ouders moeten hier niet voor betalen, dit is volledig gratis. Hier werden Lisa en Anne-Lise al meteen gedropt en konden ze een hele dag meedraaien met de vrouwen die er werkten. 
Vervolgens gingen ik, Lisa-Marie, Bram en Laure verder naar de Buds Academy. Dit is een private primary school. Dit zou dus eigenlijk een van de betere scholen moeten zijn maar dat was niet wat ik eronder verstond. Het zijn klassen van gemiddeld 15 leerlingen allemaal mooi in uniform. De klaslokalen zijn degelijk maar de manier van lesgeven is op zijn minst eigenaardig. We hebben de 2e, 3e, 4e en 5e graad geobserveerd door achteraan naast de leerlingen de les mee te volgen. Sommige leerkrachten waren beter dan anderen. Een voorbeeld van de les 'Positive thinking' is de leerkracht die 1 verhaal voorleest in het Engels vanuit het kleine handboekje. Achja, Engels... Het leek eerder Nepalees voor mij want ik verstond er bijna niets van. Als ze het verhaaltje had voorgelezen met de nodige uitleg in het Nepalees liet ze iedereen samen de tekst lezen. Allemaal door elkaar en zo luid mogelijk. Het leek wel alsof ze de tekst zongen, hun intonatie en klemtonen liggen volledig anders. Daarna vulden ze hun agenda aan en et voilà, de les was gedaan. 


Morgen zijn wij aan de beurt. We gaan per 2 lesgeven. Aangezien we geen handboeken meekregen naar het hotel om onze lessen voor te bereiden verzamelen we morgenvroeg om 9u30 in de school. We hebben tot 11u de tijd om onze lessen voor te bereiden en dan vliegen we erin tot 15u. Hopelijk loopt alles vlot en kunnen de kindjes zichzelf een beetje beheersen als we voor de klas staan want ze zijn enorm enthousiast over onze aanwezigheid. 

Als we terug kwamen naar de Butterfly Lodge vertelde Govinda ons dat de planning van deze week is veranderd. Ik, Bram, Lisa en Anne-Lise vertrekken woensdagmorgen al naar Machhapuchhre. Een klein bergdorpje waar we les zullen moeten geven. Dit is een zeer arm en primitief dorpje dus dit zal nogmaals een hele verandering zijn. Gelukkig komen we vrijdagavond nog eens terug naar de lodge in Pokhara. Dan kunnen we van zaterdag nog een leuke toeristische dag maken samen met Laure en Lisa-Marie want zondagmorgen staat ons een zwaar afscheid tegemoet voor de volgende 7 weken. Maar daar probeer ik nog even niet aan te denken. ;)

Veel liefs and peace out ;)
Elise


1 opmerking:

  1. Amai, Elise!! Wat een prachtige ervaringen! Volhouden want dit wordt een prachtige ervaring die je je hele leven meedraagt! Wij denken aan jou in het verre, mooie Nepal!

    BeantwoordenVerwijderen