zaterdag 9 mei 2015

Project Khari

Namaste,

na opnieuw veel shoppen zijn we om 5u 's morgens vertrokken naar Khari, het getroffen dorpje in Dhading district. Na een 8 uur lange trip met een overvolle jeep kwamen we toe in Khari. Onderweg zagen we het ene huis na het andere vol met gaten, omgevallen muren of gewoon helemaal plat. Daar was echter al hulp geweest. In Khari zelf nog niet aangezien het zo afgelegen ligt en moeilijk te bereiken is door de slechte weg. Het was verschrikkelijk om te zien wat de aardbeving heeft aangericht aan de huizen en de school. Absolute onleefbare situaties en zelfs na 2 weken nog geen hulp gekregen. Ik kan me niet inbeelden hoe deze mensen zich de voorbije 2 weken moeten gevoeld hebben. 
Beelden zeggen zoveel meer dan woorden dus hier heb je ze:

Niet alleen een volgeladen jeep maar ook een overvolle truck met materiaal

Op weg naar Khari zagen we verschrikkelijk getroffen huizen

Pech onderweg elke keer! ;)

In Khari zagen we deze huizen:




Dit was het schooltje van het dorp. Gelukkig was het zaterdag (weekend) wanneer de aardbeving gebeurde. Geluk bij een ongeluk...






Uitladen van de vrachtwagen met ons dreamteam!




Zelfs al hebben de mensen niets meer en is de hoop ver te zoeken, verwelkomen ze ons nog steeds met een Tika en een bloemenkrans. 


Een dorpje in de verte was ook zwaar getroffen. Ik wou dat we er ook heen konden met materiaal maar we kunnen maar doen wat we kunnen op dit moment. Helaas...


Ik had een zeer dubbel gevoel op deze dag. Een goed gevoel over het feit dat we de eersten waren die de mensen kwamen helpen maar een overheersend slecht gevoel over de verschrikkelijke situatie daar. De mensen zitten zo afgelegen dat hulporganisaties hun amper kunnen bereiken. Ze zitten compleet vast. Gelukkig gaan de mensen van Nepal House binnenkort terug om daar een maand te blijven voor mentale steun en voor de heropbouw van de school. Prachtige mensen!
Bedankt iedereen voor de stortingen naar Bikas! Nu zien jullie waar jullie geld naartoe gaat. Enkel goede projecten! Danku danku! 

Veeeeel liefs,

Elise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten