donderdag 7 mei 2015

Artevelde opnieuw in actie!

Dag iedereen!

Een dagje rusten is oké maar veel langer kunnen we hier niet stil blijven zitten. Eergisteren hebben we een nieuwe organisatie leren kennen waar we hopelijk
nog vele jaren mee kunnen samen werken want gedurende het hele gesprek hadden Sofie, Lisa-Marie en ik kippenvel. De organisatie heet 'Nepal House'. Dit is een organisatie met een schooltje aangebonden waar getraumatiseerde kinderen heen kunnen. De therapeuten, Shiva en Basanta, zijn enorm verstandige mensen en ze praatten vol passie over hun werk. Shiva vertelde ons over een meisje die haar mama en zus heeft verloren tijdens een landslide. Tijdens de 'game therapy' maakte het kindje
Game therapy room
in de zandbak steeds opnieuw een huisje met stevige muren en bomen rond. Ze wou haar huis beschermen voor wat was gebeurd. Dit heeft 3 maanden geduurd en daarna heeft ze dit verwerkt en kon ze ook met andere speeltjes spelen. Geweldig hoeveel tijd en moeite deze mensen in de kinderen stoppen. Daarom wil ik er alles aan doen om deze mensen verder te steunen in wat ze doen aangezien de regering niets van (financiële) steun geeft. 


Ook zullen er door de aardbeving veel meer getraumatiseerde en gekwetste mensen bijkomen die nood hebben aan mentale steun. De organisatie zal dus nog veel vergroten en hierin willen we hen echt helpen. 
Samen met hen gaan we morgen naar een dorpje in Dadin district waar 20 huizen zijn getroffen door de aardbeving waardoor 80 mensen dakloos zijn geworden. Gisteren zijn we opnieuw gaan shoppen voor allerhande materiaal zoals tenten, dekens, rijst, touwen en nog veel meer. Ik ben blij dat ik tijdens mijn laatste week hier nog zo'n project in gang kan steken. Hopelijk kan ik het ook afmaken en Artevelde (Lut) overtuigen om blijvend contact te houden met deze organisatie. Zij hebben het hart echt op de juist plaats.

Gisterenvoormiddag hebben we ook voor het eerst onze mobiele school uitgetest in het meisjesschooltje van Nepal House. Er zitten 25 leerlingen in totaal verspreid over 3 klassen in deze school. Het zijn allemaal leerlingen die wekelijks een therapie sessie krijgen. De leerkrachten die hier lesgeven zijn dan ook enorm gepassioneerd in wat ze doen want het is toch nog anders om hier les te geven dan in een publieke school. Elk kind heeft hier zijn specifieke noden.


Daarom wouden wij hen entertainen met 'The Moving Monkey'. Het was een groot succes! Zowel de leerlingen als de leerkrachten waren enorm enthousiast over het concept. The Moving Monkey is een grote kast op wielen met verschillende spelletjes in over Engels, wiskunde en sport. Spelenderwijs kunnen de leerlingen bijleren over deze vakken. Ook kunnen leerlingen spelletjes naar keuze uitlenen tijdens de speeltijden of leerkrachten kunnen de spelletjes gebruiken tijdens hun lessen. We hebben ons mobiele schooltje voorgesteld door eerst een toneeltje te houden. Lisa-Marie in een mooi WARM apenpak en Laure en ik verkleed als clowns. 
Het was zeer leuk om de kindjes zo blij te kunnen maken met ons dansje, toneeltje en spelletjes!


Dansen met de kindjes als introductie

Leerzame spelletjes spelen




Hoofd - schouders - knie en teen






Geen opmerkingen:

Een reactie posten